You are currently viewing Mesiac MÁJ v našom ŠKD

Mesiac MÁJ v našom ŠKD

MAMIČKE

Mamka moja, mamka zlatá,
kto tú Tvoju prácu zráta?
Varíš nám, pečieš nám,
srdiečko Ti za to dám.

Deň matiek je deň, kedy sa vzdáva úcta matkám a materstvu J. Je oslavovaný v rôzne dni na mnohých miestach po celom svete. Na Slovensku ho oslavujeme druhú májovú nedeľu. V ŠKD sme tiež nezabudli na svoje mamky, mamičky, mamulienky a potešili ich vlastnoručne vyrobenými darčekmi v podobe srdiečka alebo dreveného prívesku.


HYGIENA RÚK

Ruky, ruky, rukaté
váľali sa po blate.
Dáme na ne mydlo, vodu
a už zase hrať sa môžu.

Koncom mesiaca medzi nás druhákov zavítala odborníčka, zdravotná sestrička, mamička našej spolužiačky a kamarátky z II.B, ktorá nám porozprávala na tému Hygiena rúk.

Veď neustála edukácia v oblasti  hygieny rúk je dôležitou súčasťou prevencie rôznych ochorení. Dozvedeli sme sa, kedy si umývať ruky, kde a aké plochy sú najčastejším nosičom baktérií a oboznámila nás so správnou technikou umývania rúk. Deti boli počas celej besedy aktívne a téma ich zaujala. Na záver sme si našu pozornosť a vedomosti otestovali v minikvíze a zaspievali si pieseň od M. Jaroša Čisté rúčky. Ďakujeme za návštevu a spoluprácu a tešíme sa na ďalšie stretnutie.


DVE NAJKRAJŠIE SLOVÁ VIEM, V SRDIEČKU ICH NOSÍM…

Máj, mesiac lásky, sme sa v našom školskom klube rozhodli osláviť netradičným spôsobom – vytvorením živého obrazu srdca. Kvôli nepriaznivému počasiu sme si túto činnosť najskôr vyskúšali v triedach. Keď sa počasie umúdrilo, všetky deti zladené do farieb mája, oblečené do červených a bielych tričiek vyšli na školský dvor, kde sa postavili do tvaru krásneho veľkého srdca, ktoré symbolizuje lásku. Lásku prijímajúcu, lásku rozdávajúcu. Bola to super akcia v škole…