You are currently viewing <strong>Technologické laboratórium EDU.Lab Škoda</strong>

Technologické laboratórium EDU.Lab Škoda

Exkurzia do Banskej Bystrice (14. jún 2023) sa realizovala v rámci nášho školského vyučovacieho predmetu Informačné technológie. Zameranie predmetu je na nové, moderné technológie a praktické oboznámenie sa s nimi v deviatom ročníku základnej školy. Venujeme sa v ňom témam ako sú Smart technológie, virtuálna realita, elektronické obchodovanie či umelá inteligencia.

EDU.Lab je mobilné technologické laboratórium, ktoré vzniklo ako unikátny projekt spoločnosti Škoda Auto pre podporu technického vzdelávania medzi žiakmi základných a stredných škôl. Žiaci si o technológiách vypočuli odborné informácie a mohli si ich nie len prezrieť ale aj vyskúšať. Niektoré z nich ako je 3D tlač či virtuálna realita máme a využívame aj my v našej škole. Rozšírená realita resp. mixed reality, priemyselný roboti robiaci kávu, kyberbezpečnosť, infrakamery či cyklotrenažér generujúci elektrickú energiu sú technologické prvky, s ktorými sa tu stretli, môžu motivovať žiakov k štúdiu technických odborov. Taktiež sa žiaci dozvedeli o projektoch zo slovenských technických univerzít a zistili veľa aj o elektromobilite, čo je budúcnosť automobilového priemyslu.

Reakcie žiakov:

Zaujímalo ma to a som rada, že som sa dozvedela viac o veľkých projektoch a mojich budúcich možnostiach.

Na EDU.Labe bolo super dozvedela som sa veľa vecí. Veľmi sa mi tam páčilo a určite odporúčam. Najviac sa mi páčila tá formula ale celkovo to bolo pekné a zaujímavé.

Exkurzia bola veľmi dobrá a aj zaujímavá, páčili sa mi aktivity…