You are currently viewing Mesiac MÁJ v našom ŠKD

Mesiac MÁJ v našom ŠKD

Medíkovo- svetielkovo

V máji sa deti z ŠKD zapojili do projektového týždňa Medíkovo- svetielkovo. Štvrtáci vyrábali medové sviečky s voskových plástov. Vyrobili si krásne darčeky pre svojich blízkych .

V školskej knižnici deti navštívil skúsený včelár a ukázal deťom včelie kráľovstvo. Deti sa živo zaujímali  o to, ako včielky pracujú a ako vyrábajú chutný med. Vlastnými rukami (učenie skúsenosťou) vyskúšali rôzne predmety, ktoré sú potrebné pri tomto remesle, ako včelársky dymák, oblek ale aj včelie rámiky. Na záver ochutnali výsledný produkt – med .

V oddeleniach si vyrábali malé včielky, lienky, motýle a mušky, ktoré nás vítajú s blížiacim sa letom.


Deti zo ŠKD sa zúčastnili vzrušujúceho výletu s názvom Mliečne dobrodružstvo na farme Lieskovský farmárik. Počas tohto dňa mali možnosť vidieť rôzne zvieratá, vrátane malých kuriatok, kráv a teliatok. Zážitkové neformálne učenie na farme deťom umožnilo priblížiť sa k prírode a lepšie porozumieť pôvodu mliečnych produktov a starostlivosti o zvieratá. Okrem toho mali možnosť ochutnať čerstvý farmársky syr, ktorý bol pre mnohých z nich skutočným gurmánskym zážitkom. Celý výlet bol nielen poučný, ale aj zábavný, a deti si odniesli množstvo nových poznatkov a príjemných spomienok.


Voňavá levanduľa krásne dotvorila a prevoňala šikovné ruky detí pri výrobe flísových srdiečok. Teta Sandra nám v Podpolianskom osvetovom stredisku ukázala a pomohla vytvoriť darček pre mamičky na ich sviatok. Deťom sa táto zaujímavá tvorba veľmi páčila a do výroby srdiečok sa pustili s veľkým nasadením. Tvorivé dielne sme obohatili o výstavu ČAROVNÝ SVET BÁBOK a MARIONET z 80. rokov. S úsmevom a s voňavým srdiečkom sme odchádzali šťastní späť do školy.


V máji sa konal na našej škole 3. ročník obľúbeného podujatia Prečítaj- Podaruj. Výmenná burza bola obohatená o interaktívny program výroba záložiek, tvorba plagátov s tematikou obľúbenej knihy či knižnej postavy. Veľmi nás teší účasť detí z ŠKD, ale aj ich rodičov, súrodencov a iných známych.

Opäť sme dokázali vyčarovať nie jeden úsmev, podporiť deti v čítaní a obdarovať deti, pre ktoré to bola ich prvá knižka, ktorú budú mať doma.