You are currently viewing Mesiac JÚN v našom ŠKD

Mesiac JÚN v našom ŠKD

K hradom vedú rôzne cesty – Popoludnie v Podzámčoku

Deti prvého a tretieho ročníka si užili krásny výlet do Podzámčoku. Čakali ich tam nádherné pávy, sliepky, zajace, kozičky a kone. Privítal ich nádherný papagáj OLIVER. Deti sa povozili na koňoch a popoludnie strávili aj na outdoorovom ihrisku.  So zmrzlinou a šťastím na perách sa vrátili naspäť do školy a hor sa na prázdniny!


Vypaľovanie mamičke – Lietačky

V Krajskej knižnici sme sa zasa pozreli na nové remeslo a to vypaľovanie do dreva. Deti si pod dozorom mohli vyskúšať vypaľovanie, navrhnúť si vlastné motívy a vyrobiť si aj odznaky. Táto aktivita si deti získala aj pre svoju neobyčajnosť a zaujímavosť. Sústredenie bolo až citeľné a znova nás KK LŠ nesklamala a určite prídeme aj v novom školskom roku.

V POS sme sa zasa naučili pliesť náramky – lietačky. Teta Sandra deťom predviedla nové pletenie náramkov, všetci sme si odtiaľ znova odniesli veľmi krásne darčeky pre seba ale aj pre svoje mamičky.


Týždeň detskej radosti

Mesiac Jún sme mali v našom ŠKD veľmi impulzívny, hneď prvý týždeň sme sa s vysokým nasadením pustili do týždňa detskej radosti.

V parku TU si deti zasúťažili v rôznych športových disciplínach, Deti získali tú najlepšiu športovú odmenu a to zdravý úsmev na tvári a medailu. Potešili nás aj štvornohí kamaráti, ktorý ukázali zaujímavé akrobatické kúsky a vernosť. V tomto horúcom počasí nám prišli ukázať svoje umenie aj bábkoherci s Marionetovým divadlom s predstavením O smelom Jankovi a princeznej Aničke. Záver týždňa detskej radosti sa niesol znova v športovom duchu, kde nás navštívili futbalisti z klubu Dukla. Deti, ktoré navštevovali krúžok minifutbal, si zahrali futbalový zápas na školskom dvore. Deti s veľkou verbou povzbudzovali, vyrobili si krásne trasparenty a nahlas tlieskali.


Popoludnie v Sekierskej doline – Môťovská priehrada

Popoludnie plné nových zaujímavých zážitkov, cestovanie mestskou hromadnou dopravou, prechádzka v krásnej prírode, mestská turistika. S deťmi sme sa prešli Sekierskou dolinou až k Môťovskej priehrade, kde sa deti dozvedeli zaujímavé informácie ako priehrada vznikla, prečo sa priehrady stavajú a aj prečo sa v Môťovskej priehrade nedá kúpať. Krásne popoludnie.