You are currently viewing Mesiac DECEMBER v našom ŠKD

Mesiac DECEMBER v našom ŠKD

ROZDÁVAME SPOLU LÁSKU…

Aj tento rok sme sa zapojili do vianočného charitatívneho podujatia Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok,ktorého cieľom je rozveseliť a potešiť nejedného starkého a starkú. Veľké ĎAKUJEM patrí Vám všetkým, ktorí ste sa zapojili  a prispeli veľkým množstvom drobností do krabíc a aj hotovými krabicami naplnenými láskou. Spolu s deťmi, ktoré boli veľmi kreatívne a šikovné, sme vytvorili Balíčky lásky, ktoré putovali k starkým do DSC Élim. Dúfame, že sme spoločne vyčarovali množstvo úsmevov, radosti a urobili krajšie a veselšie Vianoce osamelým seniorom.


Zima v Školskom klube detí

Zima, biela krásavica,
čaruje ako baletnica.
Snežné vločky rozsieva,
svoj pozdrav deťom posiela:
„Snehuliačik, zimný pán, stráži deti zimu vám.“
„Poďte deti, najprv bude guľovačka! A potom zas sánkovačka.“
Užite si snehu veru, jeho bielu zimnú nehu.
Keď zaklope marec nám, roztopí tú bielu krásu sám.

Prišla zima a v každom oddelení si deti užívali blížiacu sa atmosféru Vianoc. Tento rok sme v decembri prírodný sneh nemali a tak sme ho kreslili, maľovali a s radosťou vyrábali zimné vianočné ozdoby a dekorácie. Pre radosť a potešenie všetkých. Všetci chceme, aby nám v škole dobre bolo …


ZIMNÁ ROZPRÁVKA O 2 SNEHULIAKOCH (bábkové predstavenie)

V predvianočnom období prváci a druháci v priestoroch Starej radnice navštívili bábkové predstavenie, krásnu zimnú rozprávku o dvoch snehuliakoch s čarovnou projekciou kozmického sveta, ktoré nám prišla zahrať pani Andrea Votrubcová z Bábkového divadla Dúha.

Milé postavičky snehuliačikov, Guľky a Guľka, z ktorých každý žije v inom svete, snehuliačka Guľka, žijúca v meste, pripútaná snehuliackym telom v mestskom parku čakajúca na príjemné zážitky s deťmi, ktoré ju vytvorili a Guľko, zázračný snehuliak, ktorý žije v rozprávkovom svete  a má veľké vymoženosti objavovať, čo sa okolo neho deje, svojím príbehom rozveselili nielen deti ale aj nás dospelých. Inšpirujúcu rozprávku sme odmenili srdečným potleskom, poďakovaním a spoločnou fotkou.