You are currently viewing Mesiac JANUÁR v našom ŠKD

Mesiac JANUÁR v našom ŠKD

ZVERY A BÁJNE TVORY NA ZVOLENSKOM ZÁMKU

Počas zimných mesiacov sme zažili zaujímavé a poučné popoludnia na Zvolenskom zámku. Vybrali sme sa na dobrodružnú cestu magickým svetom obrazov a putovali spolu s opicou a čivavou. Pomocou zábavných úloh sme sa pozerali na obrazy a hľadali v nich zvieratá, s ktorými sme navštívili talianske mesto Benátky, prešli mýtickým údolím bohyne Diany, nakukli aj do voňavej kuchyne v Holandsku a privítali hostí na dvore vidieckeho zámku. V závere našej cesty sme stretli aj maliara Bodku, ktorý nám ukázal kúsok svojej tvorby.


KURZ VYPAĽOVANIA DO DREVA

V priestoroch Krajskej knižnice Ľ. Štúra sme sa zúčastnili zaujímavej a pútavej tvorivej dielne pod názvom Vypaľovanie do dreva. Dozvedeli sme sa, že činnosť spojená s vypaľovaním obrázkov do dreva sa nazýva pyrografia a vykonáva sa pomocou špeciálneho prístroja – pyrografu. Pred samotným vypaľovaním nám pani lektorky vysvetlili, že pri vypaľovaní nemusíme perom silno tlačiť do dreva, stačí jemne, ako keby sme písali do zošita a treba byť opatrný, aby sme sa nedotkli horúceho hrotu, lebo popálenie je isté.

Tvorivá dielňa bola obohatená o výrobu odznakov. Originálne odznaky nám pri odchode z knižnice zdobili mikiny a zimné bundy.