You are currently viewing Mesiac MÁJ v našom ŠKD

Mesiac MÁJ v našom ŠKD

TÝŽDEŇ DETSKEJ RADOSTI
MDD – medzinárodný deň všetkých detí, malých, či veľkých. Deti sa tešia na tento magický deň plný hier, zábav a prekvapení. S oslavami sa spája dobrá nálada, príjemná atmosféra a zaujímavé aktivity. Toto všetko dosiahneme výdatným pohybom a tak sme v našom ŠKD zorganizovali na prelome mesiacov máj – jún Týždeň detskej radosti.

Odštartovali sme outdoorovými aktivitami Zvieratká športujú. Deťúrence súťažili v skákaní vo vreci, v hádzaní šišiek na cieľ, žabacími skokmi, či bežeckou štafetou. Kreatívnymi rukami prejavili svoje zručnosti v tvorbe obrázkov z prírodnín, kde vytvorili nádherné mandaly. Využili aj svojich päť zmyslov pri nájdení pokladu a zahrali sa na Hľadačov lesných pokladov. V závere týždňa privítali aj našich štvornohých kamarátov – psíkov, v spolupráci s OZ NYRADOGS (MVDr. Rákošová), ktorí nám ukázali základy poslušnosti a obrany, agility, dog dancing a dog frisbee. Deti zažili krásny týždeň, ich očká žiarili radosťou a za svoju snahu boli odmenené sladkosťou.

Spolu sa tešili,
že sme niečo vytvorili.
Prírodniny sme využili,
kolážou sa pochválili.


O NEPOSLUŠNEJ MAMIČKE (bábkové predstavenie)

Pri príležitosti sviatku Dňa rodiny navštívili prváci a druháci v priestoroch Starej radnice bábkové predstavenie O neposlušnej mamičke, s ktorým nás prišla potešiť pani Andrea Votrubcová.

Príbeh rodinky, ktorý poukazuje na hašterivosť a zlé správanie medzi súrodencami, Lenkou a Filipom, ale na druhej strane aj na život dospelých a ich každodenné starosti a problémy. Ponaučením pre všetky deti sú dobré vzťahy medzi súrodencami a užívanie si krásnych detských čias. Poučný príbeh deti odmenili srdečným potleskom a poďakovaním.