You are currently viewing Mesiac MAREC v našom ŠKD

Mesiac MAREC v našom ŠKD

AKO TO VOĽAKEDY BOLO?

Osievame múku, v červenom klobúku.
Zanesieme k mlynárovi,
na ten koláč lekvárový,
na veľký chlieb,
čo budeme jesť.

Chlieb je od nepamäti základom našej stravy a v každej krajine a oblasti sa pečie podľa vlastnej receptúry. A ako sa piekol v minulosti u nás? Vybrali sme sa teda po stopách minulých a navštívili sme Podpolianske osvetové stredisko, kde nám teta Sandra porozprávala, aká dlhá je cesta, kým sa chlebík dostane k nám na stôl.

Vyskúšali sme si miesenie aj tvarovanie malých bochníčkov a praclíkov, ozdobili ich semienkami z tekvice a sezamu, poukladali ich na plech a šup, šup do rúry. Po určitom čase sa začala šíriť príjemná vôňa a my plní očakávania sme sa tešili, ako si ten náš chlebík ochutnáme. Naozaj bol vynikajúci a chutný. Mňam!