You are currently viewing Turistická atrakcia v podzemí

Turistická atrakcia v podzemí

Aprílové popoludnie sme využili na návštevu Bystrianskej jaskyne, ktorá sa nachádza uprostred prekrásnej prírody Nízkych Tatier, v obci Bystrá. V jaskyni nám teta lektorka ukázala pozoruhodné skalné tvary a podzemné priestory. Pozorovali sme prírodne vytvorené útvary ako kvapľové záclony, sintrové platne a jazierka, nástenné vodopády, a samozrejme stalaktity a stalagmity. Ukázala nám taktiež Zvonivé stalaktity v Katakombách, Baldachýn nad Riečišťom a Kováčsku vyhňu pred Peklom. Celou našou dobrodružnou trasou sme obdivovali aj spiace netopiere, ktorých tu žije až trinásť druhov. Najsilnejším zážitkom bolo pre nás úplné vypnutie svetiel a nastala tma. Nezabudli sme ani na nákup zaujímavých suvenírov v podobe rôznych kameňov a 3D magnetiek. Trochu unavení, ale zato obohatení o nové poznatky a vedomosti sme sa vrátili domov.

Reakcie detí

V škole sme sa učili päť hodín a ja som sa už nevedela dočkať, kedy už pôjdeme do Bystrianskej jaskyne. Keď sme boli v autobuse začalo pršať a pršalo celý čas. No keď sme vošli do jaskyne prestala som na dážď myslieť. Pozerala som sa na kvaple a netopiere, ktoré viseli dole hlavou. Bolo to ako zázrak. Videli sme tri priepasti, jedna z nich sa volala Peklo – pekelná priepasť. Všetky tri sú hlboké 20 metrov. Na konci prehliadky sme videli dva veľké netopiere obyčajné. Bol to skvelý zážitok!

Sofia V., IV. C

Bol piatok. Po obede sme sa všetci vybrali autobusom do Bystrianskej jaskyne. Bolo tam super, pretože sme sa veľa dozvedeli a aj pokochali krásnymi kvapľami. Pani lektorka nám porozprávala veľa zaujímavých veci. Videli sme aj zopár netopierov. Po výlete sme si mohli kúpiť nejaký suvenír. Bolo tam super a som rada, že som tam išla. 

Hanka K., IV. C

V jaskyni sa mi veľmi páčilo. Bola som tam so svojimi kamarátkami. Páčila sa mi aj cesta autobusom. S kamarátkami som sa rozprávala a smiala. V jaskyni som sa trochu bála netopierov. Veľmi, veľmi sa mi tento výlet páčil a chcela by som si ho zopakovať. 

Timea Ď., IV. C